TimeCenter

Frisöryrket

Sök bland skickliga frisörer i Västerås Boka en bra frisör på endast 60 sekunder!
Västerås

Frisöryrket

Vi har redan snuddat lite vid det här med vad som gör en bra frisör och det är faktiskt ganska många faktorer som spelar in. Det ska sägas att det nog inte finns en enda frisör som aldrig någonsin har haft en missnöjd kund, för håret är ett känsligt ämne och frisörer är ju bara människor. Men en bra utgångspunkt för att bli en framgångsrik och omtyckt frisör så måste man ha i huvudsak tre saker: estetiska talanger, ett intresse för människor och ett djupt engagemang.

Frisörutbildning

Man kan antingen bli frisör via gymnasieskolan, eller via en privatskola som en eftergymnasial utbildning. Efter att utbildningsfasen avslutats så väntar en period av praktik. Då ska man arbeta som frisörlärling i en etablerad salong i ett visst antal timmar. Man får givetvis lön under denna period, men en särskilt anpassad lärlingslön. När praktiktiden är slut får man tillträde till gesällprovet som, om man blir godkänd på de olika momenten, leder till att man får sitt Gesällbrev. Därefter kan man kalla sig diplomerad frisör och ta anställning i vilken skönhetssalong man vill, alternativt starta en egen verksamhet.

Har du vad som krävs?

Man måste ha talang för yrket, dvs. en fallenhet för form och färg. Man måste dessutom ha läshuvud nog att förstå den kemi som ingår i utbildningen. Som frisör ägnar man dagarna åt att använda kemiska produkter på människor, så god kunskap om produkterna och deras förväntade resultat är av yttersta vikt. Man ska också tycka om människor och ha lätt för att kommunicera, annars ger man inte ett tillräckligt bra intryck. Den sociala biten är stor i frisöryrket.

Söker du lärlingsplats hos en frisör i Västerås? Kolla in utbudet av salonger här på TimeCenter!

Boka tid hos en frisör i Väseterås!


 Om TimeCenter  
© 2018 TimeCenter